Frequently Asked Questions

Hoe gaat KLJ Ursel om met de coronacrisis?

Alles over onze werking in tijden van corona kunt u terugvinden onder de sectie corona. Momenteel bieden wij al onze leden fysieke activiteiten aan in bubbels van 10. Deze activiteiten zijn enkel toegankelijk na inschrijving.

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind naar de KLJ sturen?

Jouw kind is welkom vanaf zijn/haar 6 jaar. Heeft jouw kind de leeftijd van 6 jaar bereikt, maar zit het nog in de kleuterklas? Dan kunnen wij deze inschrijving helaas niet aanvaarden. Maar uitstel is geen afstel. Vanaf september dat jaar, wanneer jouw kind naar het eerste leerjaar gaat, kan jouw kind met al zijn/haar vriendjes naar de KLJ komen. Voor kinderen die een klas hebben overgeslagen en dus op hun 5 jaar in het eerste leerjaar zitten, kan een uitzondering aangevraagd worden.

Mijn kind wil dolgraag naar de KLJ, maar wat moet ik betalen?

Om lid te kunnen worden, betaal je verzekeringsgeld en een KLJ-sjaaltje, ons officiƫle uniform. Voor een eerste kind bedraagt de inschrijving 22 euro. Voor een 2e, 3e, 4e... kind betaal je slechts 11 euro per kind. Met dit inschrijvingsgeld betalen we de verzekeringskosten aan KLJ Nationaal. Daarbovenop verwachten wij dat jouw kind een sjaaltje koopt. Dit KLJ-symbool kost 5 euro en gaat jaren mee!

Per activiteit vragen wij 2 euro. Dit geld gebruiken wij om vieruurtjes, knutselmateriaal, onderhoud, lokaal... te bekostigen. Voor grotere activiteiten, zoals een uitstapje naar een pretpark of het zwembad, is de prijs onderhevig aan verandering. Dit is afhankelijk van de activiteit zelf en wordt op voorhand meegedeeld. We proberen het democratisch te houden en betalen de vervoerskosten uit de kas van KLJ Ursel!

Bovendien zijn er ook mutualiteiten die een deel van het inschrijvingsgeld terugbetalen bij het inleveren van een aanvraagformulier. Als dat geen meevaller is!

Hieronder vind u links per ziekenfonds waar u meer info hierover terugvindt.

Mijn kind wil graag KLJ'er worden, maar ik twijfel nog. Kan hij/zij een keertje proberen?

Ja, dat kan. Elk kind dat wil komen, krijgt een eerst gratis probeerbeurt. De volgende activiteit is wel betalend. Kinderen die ooit lid waren, hebben geen recht op een gratis probeerbeurt.