Onze spelregels

Triplet

Doel

Het is de bedoeling door slim te spelen en te vragen, zoveel mogelijk setjes van drie kaarten te verzamelen, de tripletten. Een set wordt gevormd door 3 dezelfde letter- kleurenkaarten. Door goed op te letten bij andere beurten kan je achterhalen wie welke tripletkaarten heeft. Degene met de meeste tripletten wint.

Voorbereiding

Alle kaarten worden onder de spelers verdeeld. Het kan zijn dat sommige spelers meer kaarten hebben dan andere spelers. De kaarten neem je in je hand en laat je niet aan de andere spelers zien.

Het spel

Een willekeurige speler begint. Als je aan de beurt bent, vraag je aan één van de andere spelers een kaart die je niet hebt. Dit moet dan wel een kaart zijn van een triplet waarvan je zelf minimaal een kaart in je hand hebt. Noem de naam van het triplet en vraag naar de kaart die je wilt hebben. Als de speler die kaart heeft, dan moet hij deze aan je afgeven en mag je doorgaan met kaarten vragen. Dit mag aan dezelfde of een andere speler. Als je een setje van drie kaarten hebt, roep je 'Triplet!' en leg je de drie bij elkaar horende kaarten voor je neer op tafel.

Heeft de speler de gevraagde kaart niet, dan is je beurt voorbij en is de speler aan wie je het laatst een kaart vroeg aan de beurt. Het spel is gedaan als alle tripletten compleet zijn.

Triplet met blinde stapel / triplet met twee spelers

Bij het verdelen van de kaarten kun je kaarten aan een blinde stapel delen. Het spel verloopt zoals hierboven beschreven, maar als iemand een kaart vraagt die niet gegeven kan worden, dan krijgt hij een kaart van de blinde stapel als afsluiting van zijn beurt. Deze variant kan ook door twee spelers worden gespeeld.

Survival of the fittest

Doel

Het is de bedoeling om alle kaarten te bemachtigen. Is dit jou gelukt? Dan ben jij de winnaar van het spel. Het spel kan ook vroegtijdig of tussendoor stopgezet worden. In dit geval wint de persoon met de meeste kaarten.

Voorbereiding

Voor de kaarten verdeeld worden, haal je eerst kaarten C2, G1, G2, G3, H1, H2, en H3 uit de stapel. Alle overige kaarten worden onder de spelers verdeeld. Zorg ervoor dat alle spelers evenveel kaarten hebben. De kaarten leg je gestapeld neer, met het logo naar boven. Niemand weet welke kaarten jij hebt.

Het spel

De kleinste speler begint. Als je aan de beurt bent, daag je een medespeler uit. Je noemt één van de vier categorieën die onderaan de speelkaarten staan; creativiteit, punctualiteit, verantwoordelijkheid of humor. Hierna draaien jullie beide jullie kaart om. De speler die het hoogste percentage heeft, krijgt de kaart van de andere speler en legt zijn beide kaarten onderaan zijn stapel.

Hierna is het aan de volgende persoon in het rijtje. Het spel stopt wanneer één speler alle kaarten heeft kunnen bemachtigen.

Overzicht van alle speelkaarten